Konceptet för Tekniskas restaurang bygger på framtid, innovation och hållbarhet.
Grundtanken är att använda förnybara resurser, ta vara på hela råvarorna och minimera matsvinnet. Restaurangen väljer säsongsråvaror och omsorgsfullt utvalt protein, som kan vara fisk, vegetariskt eller kött (dock inte nötkött). Vi väljer produkter som Rescue, en juice som tillverkas på fallfrukt och Eko läsken Whole Earth som tillverkas vid ett ekologiskt bryggeri. Om det mot förmodan blir rester kvar på din tallrik så hanteras det och blir till biobränsle genom Stockholm stad.
180 platser
Boka middag i vår härliga restaurangmiljö efter ordinarie öppettid (gäller sällskap om minimum 50 personer). Menyernas innehåll anpassas efter årstid och baseras på vegetabilier samt omsorgsfullt utvalt protein. Hela sällskapet väljer samma meny (vi tar hänsyn till behov av specialkost). Menyförslag lämnas vid bokningstillfället.
Längs väggarna i restaurangen finns konstverk och illustrationer från museets arkiv – retrofuturistiska visioner om framtidens mat och restauranger.
Restaurangen ligger i anslutning till Eventrummet, vår största lokal och det går att boka båda lokalerna för event kvällstid.
UTESERVERING
Tekniskas restaurang har en uteservering i en lummig och rogivande miljö bredvid den lekfulla Matematikträdgården. Här kan du och ditt sällskap njuta av en fikapaus eller välkomstmingel i det gröna, en härlig plats med stilrena möbler och planteringar.